Tom Wilson lost het winnende shot voor Washington Capitals
Tom Wilson lost het winnende shot voor Washington Capitals - © ANP

Canada huilt: ook Toronto en Carlgary verliezen

14 april 2017
De Canadese ijshockeyers hebben een vervolg gegeven aan het desastreuze begin van de play-offs in de NHL.

Afgelopen nacht ging zowel Toronto Maple Leafs als Calgary Flames onderuit, waardoor de vijf Canadese ploegen allemaal tegen een achterstand aankijken.

De Maple Leafs gingen onderuit in Washington. De Capitals hadden echter wel een comeback en overtime nodig om de dertienvoudig kampioen van zich af te schudden: 3-2.

De ploeg uit Ontario begon namelijk voortvarend aan het duel. In de eerste periode kwamen de mannen in het blauw-wit op 0-2 door goals van Mitchell Marner en Jake Gardiner.

Niet veel later stond het echter alweer 1-2 dankzij Justin Williams, die in de tweede periode ook de gelijkmaker voor zijn rekening nam.

Na een scoreloze derde periode ging de wedstrijd naar een verlening. Daarin was Tom Wilson, geboren en getogen in Toronto, het goudhaantje.

Anaheim
Aan de andere kant van Noord-Amerika ging het fout voor de Flames. Ook in Anaheim werd het 3-2, maar dan voor de Ducks. Die stand stond voor het begin van de derde periode al op het scorebord.

Nadat Montreal Canadiens, Edmonton Oilers en Ottawa Senators woensdag al verloren, staan alle Canadese teams met 0-1 achter in de play-offs. Massieve uitschakeling zou dramatisch zijn voor Canada, waar ijshockey volkssport nummer één is. (FOX Sports)