Chinezen hebben grote plannen met AC Milan
Chinezen hebben grote plannen met AC Milan - © Pro Shots

Nieuwe eigenaar AC Milan mikt op eigen stadion

14 april 2017
De nieuwe eigenaren van AC Milan hebben vrijdag hun plannen onthuld.

Zo willen ze het contract met de zeer getalenteerde doelman Gianluigi Donnarumma zo snel mogelijk verlengen en beloven ze trainer Vincenzo Montella komende zomer zeker twee versterkingen van topniveau.

Daarnaast wil het Chinese consortium, dat Yonghong Li naar voren heeft geschoven als voorzitter, dat AC Milan in de toekomst een eigen stadion krijgt.

De rood-zwarte ploeg uit Milaan deelt nu een stadion met stadgenoot Internazionale. Als AC Milan thuis speelt heet het San Siro; bij thuiswedstrijden van Inter draagt het de naam van Giuseppe Meazza.

Eigendom van de stad
Het bijna negentig jaar oude stadion is eigendom van de stad en wordt door de twee rivaliserende clubs gehuurd. Milan overweegt het stadion te kopen of zelf een nieuwe te bouwen.

"We gaan daarover in gesprek met het stadsbestuur en die andere club uit Milaan", zei Marco Fassone, de nieuwe algemeen directeur van AC Milan.

Hij moet namens de Chinezen, die donderdag de club voor 740 miljoen euro overnamen van Silvio Berlusconi, het werk opknappen bij de 'Rossoneri'. (ANP)