Samenvatting ADO Den Haag - PSV

Havenaar dient PSV met late goal nekslag toe

15 april 2017
PSV is de uitwedstrijd bij ADO Den Haag niet ongeschonden doorgekomen en is definitief afgehaakt in de titelrace.

Een vroege goal van Davy Pröpper leek voldoende voor de zege, maar Mike Havenaar zorgde in het slot voor een Eindhovense domper: 1-1.

PSV had het moeilijk in de hofstad. De thuisploeg, die de voorgaande drie competitieduels won, kreeg na de openingstreffer meerdere mogelijkheden op de gelijkmaker.

Vooral Mike Havenaar liet dat na, zowel voor als na rust. Een kopbal verdween net naast het doel van Jeroen Zoet en een intikker raakte de spits maar half, zodat Zoet nog redding kon brengen.

Aan de andere kant voorkwam doelman Robert Zwinkels een tweede treffer van Pröpper, die al na zeven minuten een vloeiende aanval van PSV afrondde.

Rebound
Havenaar bleek in de slotfase alert na een schot van Aaron Meijers en tikte de bal uit de rebound binnen. Verdiend na een energieke tweede helft. Zo pakte ADO weer een belangrijk punt in de strijd tegen degradatie en haakt PSV bovenin definitief af.

Trainer Phillip Cocu verraste overigens door Luuk de Jong vanaf de bank te laten starten en de voorkeur te geven aan diens broer Siem in de punt van de aanval. In de tweede helft viel hij in.

PSV heeft nu vier punten achterstand op koploper Feyenoord en drie op Ajax. De twee voornaamste titelkandidaten spelen zondag tegen respectievelijk FC Utrecht en sc Heerenveen.

Volgende week staat in Eindhoven de topper tussen PSV en Ajax op het programma. (FOX Sports/ANP)

Ünal geeft N.E.C. een volgende knal

15 april 2017
√únal geeft N.E.C. een volgende knal
De problemen van N.E.C. zijn zaterdag weer wat groter geworden. Op bezoek bij FC Twente leden de Nijmegenaren hun elfde nederlaag in twaalf duels,...