Samenvatting FC Twente - N.E.C.

Ünal geeft N.E.C. een volgende knal

15 april 2017
De problemen van N.E.C. zijn zaterdag weer wat groter geworden. Op bezoek bij FC Twente leden de Nijmegenaren hun elfde nederlaag in twaalf duels, het werd 3-0.

N.E.C. liep in Enschede al rap achter de feiten aan. Dat kwam door toedoen van Enes Ünal, het Turkse goudhaantje van FC Twente. De huurling van Manchester City kopte na twaalf minuten raak uit een corner. En dat was bijzonder, aangezien de 131 (!) hoekschoppen die Twente hiervoor kreeg geen enkele goal opleverden.

Het zwalkende N.E.C., dat zaterdag nog in de kleedkamer bezoek kreeg van fanatieke fans, stelde hier bar weinig tegenover. Pas na dik vijftig minuten kregen de gasten een serieuze kans, nota bene via verdediger Dario Dumic.

Spaarzame kans
Kort na die spaarzame kans van N.E.C. besliste FC Twente het duel. Ünal bediende Jensen met een schitterend hakje en de Fin schatte die mogelijkheid op waarde. Pas na die 2-0 kwam N.E.C. wat tot leven, maar dat was veel te laat om een nieuwe nederlaag te voorkomen.

Sterker: in blessuretijd zorgde Ünal zelfs nog voor de 3-0. N.E.C. gaat hierdoor speelronde 32 in als nummer zeventien van de competitie. FC Twente heeft de zevende plaats in handen. (FOX Sports)