Ruud Gullit
Ruud Gullit - © Pro Shots

"KNVB wedt op twee paarden: Ten Cate-Gullit of Roger Schmidt"

16 april 2017
Er zijn nog twee opties over voor de KNVB in de zoektocht naar een nieuwe bondscoach: het duo Henk ten Cate-Ruud Gullit of Roger Schmidt.

Dat zei Kees Jansma zondagochtend in De Tafel van Kees. "Ze zijn hartstikke druk bezig met de zoektocht. Nogal logisch, want het is 31 mei Marokko - Nederland en daarna komt het serieuze werk tegen Luxemburg", aldus Jansma.

"Naar mijn informatie wedden ze op twee paarden: het ene is Ten Cate en Gullit. En de ander waarmee ze in gesprek zijn is Roger Schmidt, die bij Red Bull Salzburg en Bayer Leverkusen heeft gezeten."

Hans van Breukelen, technisch directeur van de KNVB, wilde de berichtgeving 'bevestigen noch ontkennen'. "Ik ga over het algemeen niet in op insinuaties." 

De td streeft ernaar voor 1 mei witte rook te doen opstijgen in de zoektocht naar een nieuwe bondscoach. Louis van Gaal fungeert als klankbord in de zoektocht naar een opvolger voor Danny Blind.

Zowel Gullit als Ten Cate zegt van niets te weten. Gullit is sinds het ontslag van Blind niet benaderd door de bond. Ten Cate meldt tegenover Voetbal International geen contact te hebben gehad. (FOX Sports)

Gerelateerd