Samenvatting Feyenoord - FC Utrecht

Toornstra en Elia houden Feyenoord op pole position

16 april 2017
Feyenoord heeft geen fout gemaakt in de lastige thuiswedstrijd tegen FC Utrecht. Jens Toornstra en Eljero Elia bezorgden de koploper een belangrijke 2-0 zege.

De spanning in De Kuip was voor rust te snijden. Zo enthousiast als er gereageerd werd op Feyenoords sterke eerste half uur, zo zenuwachtig was de sfeer in de vijftien minuten erna, toen Utrecht meer grip kreeg op de wedstrijd.

De furieuze reactie van Giovanni van Bronckhorst en Jan Wouters bij een vermeende overtreding vlak voor rust, maakte bovendien duidelijk dat de titelstress zich bij Feyenoord niet beperkte tot de elf spelers op het veld en de 47.500 op de tribunes.

Bevrijding Toornstra
De openingstreffer van Jens Toornstra, kort na rust, kwam dan ook als een bevrijding. De middenvelder plaatste de bal in de hoek na doorkoppen van Nicolai Jørgensen: 1-0.

Een bevestiging van Toornstra's reputatie als 'Kuip-schutter'. De 28-jarige rechtspoot was dit Eredivisie-seizoen veertien keer trefzeker, alle veertien goals maakte hij in thuiswedstrijden.

Jens Toornstra opent de score | Pro Shots

Herhaling van zetten
De goal deed de sfeer wederom volledig omslaan, waardoor zich na rust min of meer hetzelfde scenario ontspon als in de eerste helft. Met één cruciaal verschil: twee goals van de thuisploeg.

In een periode dat FC Utrecht zich weer wat aan de druk van Feyenoord ontworstelde - en via Willem Janssen dicht bij de gelijkmaker was - besliste Eljero Elia de wedstrijd. De linksbuiten dribbelde naar binnen en krulde prachtig binnen: 2-0.

Eljero Elia (links) wordt bejubeld | Pro Shots

Titel in zicht
De thuisploeg zette daarmee een stevige stap richting de eerste landstitel sinds 1999. FC Utrecht gold als de lastigste opponent van de laatste vier speelronden. (FOX Sports)

FC Groningen droogt PEC Zwolle af

16 april 2017
FC Groningen droogt PEC Zwolle af
FC Groningen heeft PEC Zwolle een pak slaag gegeven. De ploeg van Ernest Faber stuurde de bezoekers met een 5-1 nederlaag terug naar huis.