Fans van SC Bastia bestormen het veld en belagen de spelers van Lyon
Fans van SC Bastia bestormen het veld en belagen de spelers van Lyon - © ANP

Spelers Lyon aangevallen door Bastia-fans

16 april 2017
De wedstrijd tussen Bastia en Olympique Lyon in de Franse voetbalcompetitie is zondag gestaakt. Dat gebeurde nadat supporters van Bastia voor de tweede keer het veld op waren gekomen en spelers van Lyon aanvielen.

Bij de warming-up ging het voor het eerst mis. Op videobeelden is te zien dat de spelers van Lyon angstig over hun schouder kijkend de kleedkamer opzoeken, terwijl een groep Bastia-aanhangers op ze af komt.

De fans trapten ballen in het doel van keeper Mathieu Gorgelin. Gorgelin probeerde de supporters terug te sturen, en kreeg daarbij steun van de Nederlander Memphis Depay.

Daarna richtte de woede zich op die twee spelers, en al snel daarna op de gehele selectie van Lyon. Steeds meer fans van Bastia kwamen het veld op en zochten de confrontatie met de spelers van Lyon.

Daarbij werd geschopt en geslagen. De voetballers vluchtten de kleedkamer in, en werden tot in de spelerstunnel achterna gezeten. Stewards wisten de supporters daarna weg te halen.

De aftrap werd uiteindelijk een uur later dan gepland verricht, omdat de geschrokken bezoekers aanvankelijk weigerden uit de kleedkamer te komen en vervolgens opnieuw de spieren warm moesten maken.

Aan het einde van de eerste helft ging het weer mis. Dit keer werd keeper Anthony Lopes aangevallen. Dat gebeurde door een steward van Bastia. Het was voor de scheidsrechter reden om niet meer verder te gaan. Ook de spelers van Lyon wilden niet meer voetballen. Bij rust was de stand 0-0.

“Wij willen dat Bastia alle noodzakelijke maatregelen neemt om dit niet meer te laten gebeuren. Alle personen die hierbij betrokken zijn, moeten een stadionverbod krijgen”, aldus de Franse bond in een verklaring.

Besiktas
Het is de tweede keer binnen een week dat een wedstrijd van L'OL wordt ontsierd door ongeregeldheden. De aftrap van Lyon - Besiktas werd donderdag drie kwartier uitgesteld vanwege geweld op de tribunes, waardoor fans het veld betraden. (FOX Sports/ANP)