Joost Luiten
Joost Luiten - © Pro Shots

Joost Luiten eindigt als dertiende in Rabat

16 april 2017
Joost Luiten is zondag nog wat posities geklommen in de Trophee Hassan II in Marokko, maar een plek in de top tien haalde de Rotterdammer niet.

Hij eindigde als dertiende met 289 slagen, drie onder par. Zijn vierde en laatste ronde op de koninklijke golfbaan in Rabat ging in 71 slagen.

"Ik speelde goed en creëerde veel kansen. Helaas maakte ik wel bogeys op holes 3 en 15. Ik miste de green aan de verkeerde kant en dan wordt het moeilijk", lichtte hij toe op zijn website.

Tegenover de twee bogeys stonden vier birdies. "Ik miste ook op de laatste hole een putt voor birdie om nog in de top tien te duiken. Al met al was het een goede week, mijn spel gaat de goede kant op."

De winst in het toernooi was voor de Italiaan Edoardo Molinari. Hij begon de vierde ronde met vier slagen achterstand en stoof omhoog in de stand door onder meer twee eagles.

Hij eindigde samen met de Ier Paul Dunne op 283 slagen (-9) en sloeg toe op de eerste extra hole van de play-off. De Italiaan verdiende ruim 400.000 euro met zijn derde zege op de Europese Tour. Luiten ving 36.000 euro. (ANP)

Gerelateerd