Jake Guentzel wordt bedolven door Phil Kessel en Evgeni Malkin
Jake Guentzel wordt bedolven door Phil Kessel en Evgeni Malkin - © ANP

Vliegende start titelverdediger Penguins in play-offs

17 april 2017
Voor titelverdediger Pittsburgh Penguins verlopen de play-offs voortvarend. De ploeg rekende afgelopen nacht in overtime opnieuw af met Columbus Blue Jackets (4-5) en staat in de 'best-of-seven' op een comfortabele 3-0 voorsprong.

Jake Guentzel was de man van de wedstrijd met drie goals voor de bezoekers, waaronder de winnende.

In de eerste periode voorkwam de Amerikaan met een goal een onoverbrugbare achterstand voor de Penguins, die in een spervuur van de Blue Jackets waren beland. Cam Atkinson (twee keer) en Zach Werenski scoorden voor de ploeg uit Ohio. Na zes minuten stond er al een 3-1 score op het bord in de Nationwide Arena.

Maar de Blue Jackets wisten die goede periode geen passend gevolg te geven. De Penguins - viervoudig kampioen in de NHL - trokken de stand in het tweede bedrijf gelijk. Bryan Rust en vedette Evgeni Malkin scoorden voor de Pens.

Met nog acht minuten te gaan in de wedstrijd leek Guentzel de Penguins de overwinning te brengen met zijn tweede score van de dag. Brandon Dubinski wilde daar echter niet aan en maakte snel de 4-4.

In overtime was het sterspeler Sidney Crosby die zijn tweede assist van de dag gaf en opnieuw Guentzel in stelling bracht voor de winnende: 4-5.

De Penguins en Blue Jackets blijven in Columbus voor de vierde wedstrijd in de serie, die in de nacht van dinsdag op woensdag wordt gespeeld. (FOX Sports)

Toronto Maple Leafs - Washington Capitals Game 3 is in de nacht van maandag op dinsdag om 1.00 uur LIVE te zien op FOX Sports 6

Gerelateerd