Edna Kiplagat
Edna Kiplagat - © ANP

Kiplagat schrijft Boston-marathon op haar naam

17 april 2017
Edna Kiplagat heeft maandag van haar debuut in de marathon van Boston een bijzondere gebeurtenis gemaakt.

De 37-jarige atlete uit Kenia zegevierde tijdens de 121ste editie van het evenement in een tijd van 2 uur, 21 minuten en 52 seconden.

De politieagente ging na circa 20 kilometer, vlak voor het begin van het heuvelachtige gedeelte, op avontuur en kwam dankzij een sterke slotfase met ruime voorsprong over de finish.

Rose Chelimo uit Bahrein eindigde op bijna een minuut als tweede (2.22.51), gevolgd door de Amerikaanse Jordan Hasay als nummer drie (2.23.00).

Tweevoudig wereldkampioene
Kiplagat is tweevoudig wereldkampioene op de marathon. Ze won de klassieke afstand ook al in onder meer Londen, Moskou, New York en Los Angeles.

Bij de mannen was Geoffrey Kirui de snelste. De Keniaan finishte in een tijd van 2 uur, 9 minuten en 37 seconden. Hij wist in de slotfase nog een aanval van de Amerikaan Galen Rupp (2.09.58) af te slaan. De Japanner Suguru Osako eindigde als derde met een tijd van 2.10.28.

Tijdens de marathon van Boston in 2013 vonden twee bomaanslagen plaats. Daarbij vielen drie doden en ruim tweehonderd gewonden. (ANP)

Gerelateerd