Aan de hand van Simon Terodde heeft VfB Stuttgart maandagavond de koppositie in de Tweede Bundesliga heroverd.

Die Schwaben sloegen tegen laagvlieger Arminia Bielefeld in de slotfase toe en zegevierden met 2-3. Spits Terodde rondde behendig af.

Terodde was ook verantwoordelijk voor de 1-2, kort na rust. Met negentien treffers is hij momenteel topscorer van de competitie.

De thuisploeg opende na een kwartier spelen de score via voormalig N.E.C.’er Christoph Hemlein. Aan de fraaie gelijkmaker van Maxim ging een kapitale fout van doelman Daniel Davari vooraf.

Davari hield Terodde van scoren af, maar schoof de bal vervolgens zomaar in de voeten van Maxim, die van een afstand van ongeveer veertig meter de bal in het doel werkte.

Grond ingeboord
Na de 1-2 van Terodde rechtte Bielefeld nog de rug door een goal van Reinhold Yabo, maar een punt in de strijd tegen degradatie werd vlak voor tijd de grond ingeboord door de trefzekere spits van Stuttgart.

De ploeg van trainer Hannes Wolf leidt de competitie nu met 57 punten, één meer dan Hannover 96. Union Berlin en Eintracht Braunschweig volgen op drie punten.

De eerste twee promoveren rechtstreeks, terwijl de nummer drie play-offs gaat spelen tegen de nummer zestien van de Bundesliga. (FOX Sports