Andrew Benintendi
Andrew Benintendi - © ANP

Red Sox vieren Patriots’ Day met zege op Rays

18 april 2017
Boston Red Sox heeft Patriots’ Day opgeluisterd met een zege op Tampa Bay Rays. Het team van Xander Bogaerts won de vierde wedstrijd tegen de bezoekers uit Florida met 4-3.

Het was de derde zege voor Boston in drie dagen tijd. De thuisploeg verloor afgelopen vrijdag alleen het eerste duel met de Rays.

Voor de thuisfans was het zodoende dubbel feest op Patriots’ Day, de jaarlijkse feestdag in Massachusetts waarbij de eerste veldslagen van de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog worden herdacht.

Brutaal
De eerste klappen op Fenway Park werden door de bezoekers uitgedeeld. De Rays namen in de eerste slagbeurt brutaalweg een 0-2 voorsprong, nadat de eerste twee slagmannen meteen de thuisplaat haalden.

De Red Sox hadden echter snel een antwoord paraat en draaiden de achterstand binnen twee innings om in een 4-2 voorsprong. Andrew Benintendi sloeg in het tweede bedrijf twee man binnen met een eenhonkslag, waarna Mookie Betts eveneens een duit in het zakje deed.

De Rays kwamen in de zevende inning nog terug tot 4-3, maar verder lieten de Red Sox het niet komen.

Bogaerts had een moeizame dag met de knuppel. De korte stop kwam tot geen enkele hit in zijn vier slagbeurten. (FOX Sports)