Rick Nash (61)
Rick Nash (61) - © ANP

New York Rangers weet weer wat winnen is in eigen huis

19 april 2017
New York Rangers heeft dinsdagnacht een einde gemaakt aan een treurige play-off-reeks in eigen huis. De ploeg boekte in de vierde wedstrijd tegen Montreal Canadiens een 2-1 overwinning.

Met de zege trokken de Rangers de stand in de best-of-seven-serie tegen de Canadezen weer gelijk (2-2). De vijfde wedstrijd staat donderdagnacht in Montreal op de rol.

Jesper Fast opende vlot de score voor de thuisploeg, maar de Canadiens kwamen via Torrey Mitchell nog voor het einde van de eerste periode weer langszij. Rick Nash tekende in de tweede periode alsnog voor de winnende treffer.

Broodnodig
De overwinning was broodnodig voor New York, nadat het eerste thuisduel in Madison Square Garden was geëindigd in een zege voor de bezoekers. De 1-3 domper van zondag was alweer de zesde nederlaag op rij in eigen huis tijdens de play-offs, een reeks die begon in 2015.

“We hadden dit hard nodig vanwege een heleboel redenen”, aldus New York-goalie Henrik Lundqvist, die zijn team hielp met 23 reddingen.

“Het is geen geheim dat we erg teleurgesteld zijn geweest met hoe de zaken de laatste twee jaar zijn verlopen in eigen huis. We hadden deze zege nodig voor deze play-offs én met het oog op de toekomst.” (FOX Sports)

Game 4 tussen Toronto Maple Leafs en Washington Capitals zie je in de nacht van woensdag op donderdag om 01.00 uur LIVE op FOX Sports 6