Conor McGregor juicht met Artem Lobov
Conor McGregor juicht met Artem Lobov - © FOXSports.NL

Underdog Lobov vindt inspiratie bij trainingsmaatje McGregor

5 april 2017
Conor McGregor maakt zich op voor een supergevecht met bokser Floyd Mayweather, maar dat betekent niet dat hij zich niet meer met de UFC bemoeit.

Zijn trainingsmaatje, Artem Lobov, vecht zaterdag namelijk op UFC Fight Night in Nashville tegen Cub Swanson en McGregor stoomt de Rus klaar.

Lobov is een relatief nieuwe naam in de UFC. De 30-jarige Lobov verloor als lichtgewicht in de finale van The Ultimate Fighter 22 en vocht sindsdien drie keer als vedergewicht. Na een stroeve start heeft hij zijn laatste twee gevechten gewonnen.

Naast bekendheid was The Ultimate Fighter voor Lobov ook goed voor een innige band met McGregor.

"Aan het begin van dit trainingskamp heb ik gespard met Conor", zegt hij tegen MMA-website Sherdog. "Hij is een vechtgenie. Hij blijft maar praten over welke bewegingen volgens hem gaan werken en welke klappen hij Cub zou geven. Hij is altijd goed geweest in het analyseren van gevechten, dus ik waardeer de hulp die ik van hem krijg. Conor heeft oog voor detail. Hij ziet alles."

Niet alleen binnen de octagon zorgt McGregor voor inspiratie. Ook daarbuiten. "Hij kan mensen motiveren op een manier die ik nog nooit heb gezien. Hij geeft speeches die zo krachtig zijn dat naar de supermarkt gaan al als een overwinning kan klinken. Ik zou Conor alleen al om mij heen willen hebben om mij te motiveren. Maar natuurlijk heeft hij mij ook met andere dingen geholpen."

De kans is dus groot dat McGregor zaterdag in de hoek van Lobov staat. En dat Ierse geluk kan de Rus gebruiken tegen Swanson, die negen van zijn laatste elf gevechten won en volgens de bookmakers torenhoog favoriet is. (FOX Sports)

UFC Fight Night in Nashville is in de nacht van zaterdag op zondag vanaf 4.00 uur LIVE te zien op FOX Sports 6