Albert Stuivenberg kan geschiedenis schrijven met Racing Genk door zich ten koste van Celta de Vigo te plaatsen voor de halve finales van de Europa League.

"Het wordt een mooie voetbalavond", zegt coach Albert Stuivenberg in gesprek met VRT Nieuws. "We hebben een goede uitgangspositie, maar moeten nog altijd winnen."

Genk moet een 3-2 nederlaag zien goed te maken en liet in Vigo een prima indruk achter. Dat geeft vertrouwen voor de return. Stuivenberg: "We weten nu dat we meekunnen op dat niveau in Europa. Dat is heel bijzonder voor een jong team."

"Of we weer voor aanvallend voetbal kiezen? Sinds de winter proberen we om aantrekkelijk te spelen, maar we moeten niet naïef zijn. Ik hoop dat we op onze manier van spelen de wedstrijd kunnen beslissen. We nemen risico’s, maar geen onverantwoorde risico’s. Maar als het toch zover komt dat we iets moeten forceren, zullen we extra risico’s nemen."

"We hebben veel vertrouwen in onze kwaliteiten en in ons strijdplan. We willen het publiek vermaken. Het is mooi dat het stadion uitverkocht is. Dat is heel bijzonder. Deze ploeg verdient dat”, besluit Stuivenberg. (FOX Sports)