ATP Monte Carlo: Murray verrassend uitgeschakeld

ATP Monte Carlo: Murray en Wawrinka verrassend naar huis

20 april 2017
Andy Murray is er donderdag niet in geslaagd de kwartfinales te bereiken van het ATP-toernooi van Monte Carlo. Albert Ramos-Viñales was in drie sets de baas over de nummer één van de wereld: 2-6, 6-2, 7-5.

Murray leidde in de derde en beslissende set met 4-0, maar verloor vervolgens drie keer zijn opslaggame. De Spanjaard Viñales kon na zijn break op 5-5 de partij uitserveren en bezorgde Murray daarmee een valse start van zijn gravelseizoen.

Murray keerde in Monte Carlo terug op de baan nadat hij noodgedwongen gepauzeerd had wegens een elleboogblessure. Die speelde op nadat hij in maart het toernooi van Dubai had gewonnen. Vervolgens strandde hij in Indian Wells al bij zijn eerste optreden.

De Schot trok zich daarna vanwege zijn blessure terug voor het masterstoernooi van Miami. Bij zijn eerste wedstrijd in Monte Carlo, waar hij een bye had in de eerste ronde, versloeg Murray woensdag de Luxemburger Gilles Müller.

Wawrinka 
Oók Stan Wawrinka is er donderdag niet in geslaagd de kwartfinales te bereiken in Monte Carlo. De Zwitser, als derde geplaatst, moest in twee sets buigen voor de Uruguayaan Pablo Cuevas: 6-4, 6-4.

Het was voor de mondiale nummer drie het eerste toernooi sinds zijn uitschakeling in de achtste finales op het masterstoernooi van Miami in maart. (FOX Sports/ANP)