Voor Manuel Neuer zit het seizoen er definitief op. De keeper van Bayern München heeft een bot in zijn linkervoet gebroken, waardoor hij meerdere weken eruit ligt.

Bayern maakte woensdag al melding van de breuk. Een dag later laat de club weten dat deze kwetsuur 'conservatief wordt behandeld'. Dat betekent in dit geval dat er geen operatie volgt.

Neuer raakte dinsdag tijdens de verlenging van het duel met Real Madrid (4-2 nederlaag) geblesseerd. Bayern werd door deze uitslag uitgeschakeld in de Champions League.

Der Rekordmeister maakt, uiteraard, nog wel kans op nationale prijzen. Een heel goede kans op de landstitel: vijf duels voor het einde heeft koploper Bayern een voorsprong van acht punten op nummer twee RB Leipzig.

Ook strijdt Bayern nog om de DFB-Pokal. In de halve finale is volgende week Borussia Dortmund de tegenstander. "Ik vind het uiteraard jammer dat ik de ploeg in het slot van het seizoen niet kan helpen", zei Neuer. "Nu ga ik me richten op een zo spoedig mogelijk herstel.''

Begin deze maand moest Neuer ook al drie duels toekijken wegens blessureleed. Toen verving Sven Ulreich hem in het doel van Bayern. (FOX Sports)

Gerelateerd

Stand