Chelsea leek lang met twee vingers in de neus kampioen te worden, maar ziet belager Tottenham Hotspur met rasse schreden naderen. Dit weekend laten de twee de kampioensstrijd voor wat het is en ontmoeten ze elkaar in de halve finales van de FA Cup.

Spurs is al zeven wedstrijden ongeslagen in de Premier League en heeft het gat met Chelsea - dat vorig weekend nog verloor van Manchester United - inmiddels verkleind tot vier punten.

Hoewel de FA Cup-ontmoeting van zaterdag geen invloed heeft op de competitie, is het wel een uitgelezen mogelijkheid voor Tottenham om een gevoelige psychologische klap uit te delen. "We voelen ons beter dan ooit. Mentaal zijn we sterk, we zijn meedogenloos", zegt topspits Harry Kane tegen The Guardian.

"Het kan psychologisch belangrijk zijn. Natuurlijk is het een andere competitie, maar als we winnen zaait het een beetje twijfel in hun hoofden voor de Premier League."

De wedstrijd wordt - net als een dag later Arsenal - Manchester City - traditiegetrouw op Wembley gespeeld. Een speciale aangelegenheid voor Spurs, dat volgend seizoen al zijn thuiswedstrijden in de voetbaltempel speelt, aangezien White Hart Lane wordt verbouwd.

"We moeten van Wembley ons thuis maken", aldus trainer Mauricio Pochettino, die dit seizoen met Tottenham al zijn Europese wedstrijden afwerkte in het nationale voetbalstadion.

Arsenal - Manchester City
De goden zijn de liefhebbers van Engels voetbal goed gezind. Naast de absolute topper tussen Chelsea en Spurs staan ook Arsenal en Manchester City tegenover elkaar in het oudste toernooi ter wereld.

Voor Arsenal is het de laatste kans om het seizoen glans te geven. Met een zesde plek in de competitie behoort plaatsing voor de Champions League nog tot de mogelijkheden, maar het ziet er niet naar uit dat die doelstelling wordt behaald.

Arsène Wenger staat onder druk en dus is winst in de FA Cup een broodnodige, schrale troost. (FOX Sports)

Chelsea - Tottenham Hotspur is zaterdag vanaf 18.15 uur LIVE te zien op FOX Sports 2
Arsenal - Manchester City is zondag vanaf 16.00 uur LIVE te zien op FOX Sports 2

D-Day in de Jupiler League

21 april 2017
D-Day in de Jupiler League
Speelronde 36 van de Jupiler League staat in het teken van 'De Beslissing'. Koploper VVV-Venlo heeft de titel in zicht, terwijl de strijd om...