Davy Klaassen
Davy Klaassen - © Pro Shots

"Ajax gaat niet winnen in Eindhoven"

23 april 2017
PSV is afgehaakt voor de Champions League-plekken, maar kan een bepalende rol spelen in de titelrace tussen Feyenoord en Ajax. "In Eindhoven zijn ze meer anti-Ajax", weet FOX Sports-analist Arnold Bruggink.

Kan PSV zich nog opladen voor de wedstrijd tegen Ajax?
Bruggink: "Dat denk ik wel, ze móéten zelfs. De spelers van PSV hebben allemaal eergevoel en beseffen heus wel dat dit duel bijzonder is. Oók voor de fans, die meer anti-Ajax zijn dan anti-Feyenoord."

"Zondag is een ideaal moment om te laten zien wat ze in huis hebben. Al ben ik benieuwd hoe ze zullen reageren bij een achterstand en of ze in dat geval nog iets extra's kunnen brengen."

Waar is het dit seizoen misgegaan bij PSV?
"Het heeft voor een groot deel te maken met spelers die hun niveau niet haalden. Andrés Guardado oogde vaak vermoeid en was ook regelmatig geblesseerd. En voorin kwam PSV in de knoop te zitten. Het is teveel van hetzelfde."

"Je ziet nu met de terugkeer van Jürgen Locadia dat er meer dreiging is. Hij is misschien niet de meest begenadigde voetballer, maar hij kan goals maken. Daar draait het om."

Kan Phillip Cocu deze ploeg nog prikkelen voor het slot van de competitie?
"Dat lijkt mij wel, daar is niet eens een trainer voor nodig. De positie van Cocu richting volgend seizoen staat wat mij betreft ook niet ter discussie. De groep moet vernieuwd worden."

"In Eindhoven wordt met enige jaloezie naar Ajax gekeken. Ze doen volop mee voor de titel en zijn ook nog eens door in de Europa League. Dat steekt natuurlijk."

"Ik weet nog wel uit mijn tijd als PSV'er dat we altijd een redelijk goede verstandhouding hadden met de Feyenoorders. Het anti-Ajax-gevoel kreeg je altijd wel mee. Dat zal nu niet anders zijn."

In hoeverre zal de komende speeldag, met Vitesse - Feyenoord en PSV - Ajax, beslissend zijn voor het kampioenschap?
"Dan wordt het gewoon beslist. Ik denk dat Ajax niet gaat winnen in Eindhoven en Feyenoord overeind blijft in Arnhem. Het wordt wel lastig tegen Vitesse, kijk maar naar het bekerduel eerder dit seizoen. Toen verloor Feyenoord terecht. Maar dat laten ze niet nog een keer gebeuren."

"Ajax heeft veel energie gestopt in het treffen met Schalke 04 en zal een gemotiveerd PSV tegenkomen. Meer dan een gelijkspel zit er denk ik niet in." (FOX Sports)