Agnieszka Radwanska
Agnieszka Radwanska - © Pro Shots

Radwanska: "Ik zou Sharapova nooit een wildcard geven"

21 april 2017
Agnieszka Radwanska vindt dat Maria Sharapova geen wildcard voor Roland Garros moet krijgen. De Russin komt niet in aanmerking om rechtstreeks mee te doen aan het Grand Slam-toernooi in Parijs vanwege een dopingschorsing.

Door haar schorsing is de 30-jarige Sharapova zo ver teruggevallen op de wereldranglijst dat ze geen ranking meer heeft. Hierdoor is ze afhankelijk van wildcards om mee te mogen doen aan WTA-toernooien en Grand Slams.

De voormalige nummer één van de wereld maakt volgende week haar comeback bij het WTA-toernooi van Stuttgart, waar ze een uitnodiging voor kreeg.  Maar een wildcard voor Roland Garros vindt Radwanska een stap te ver. "Ze moet haar plek verdienen met goede resultaten."

Murray
De 28-jarige Poolse is niet de enige die er zo over denkt. Eerder uitten Caroline Wozniacki en Andy Murray al kritiek op de wildcards die Sharapova kreeg voor de WTA-toernooien in Stuttgart, Madrid en Rome.

"Ik denk er hetzelfde over als Murray", vertelt de nummer acht van de wereld in de Poolse media. "Wildcards zijn bedoeld voor spelers die geblesseerd of ziek zijn geweest en daardoor gezakt zijn op de ranking, niet voor spelers die terugkomen van een schorsing. Ik zou haar nooit een wildcard geven." (FOX Sports)