Joost Luiten
Joost Luiten - © ANP

Joost Luiten ontevreden na derde ronde in Shenzhen

22 april 2017
Joost Luiten staat na de derde ronde van het Shenzhen International in China op de gedeelde 33ste plaats.

De Nederlandse golfer ging rond in 70 slagen. Voor zowel de eerste als de tweede ronde had hij 71 slagen nodig. Met een totaal van 212 noteert Luiten vier slagen onder par.

"Een frustrerende dag. Heel goed spelen maar niet weten te scoren", concludeert Luiten op zijn eigen website. De golfer moest zaterdag vroeg de baan op om zijn tweede ronde af te maken. Vrijdag kon hij na zes holes naar binnen vanwege de slechte weersomstandigheden.

"Dertig holes gespeeld en twaalf birdies gemaakt. Maar als je uiteindelijk mijn score ziet, geeft die ook aan dat ik te veel heb weggegeven en fout heb gedaan. Al met al erg balen dat ik niet de aansluiting naar de top tien heb gepakt, want dat zat er vandaag zeker in."

Bernd Wiesberger gaat na de derde ronde aan de leiding met 201 slagen. De Oostenrijker heeft drie slagen voorsprong op Dylan Frittelli uit Zuid-Afrika. De derde plek wordt gedeeld door de Amerikaan David Lipsky, de Zuid-Afrikanen George Coetzee en Dean Burmester en de Engelsman Ross Fisher. Zij staan allemaal op 205 slagen. (ANP)