Kiki Bertens
Kiki Bertens - © ANP

Bertens zet Nederland naast Slowakije in Fed Cup

22 april 2017
Kiki Bertens heeft Nederland naast Slowakije gebracht in de Fed Cup. De Wateringse had weinig moeite met Rebecca Sramkova: 6-1, 6-3.

Bertens zorgde er daarmee voor dat de strijd om een plek in de wereldgroep van de Fed Cup na de eerste dag in evenwicht is: 1-1. Eerder op de dag verloor Richèl Hogenkamp kansloos van Jana Cepelova (3-6, 2-6).

Op haar favoriete ondergrond, gravel, begon Bertens voortvarend. Ze gunde de nummer 126 van de wereld alleen de openingsgame en trok daarna met powerslagen de eerste set met 6-1 naar zich toe.

In de tweede set kwam de Bertens al snel twee breaks achter. De mondiale nummer twintig toonde karakter en met hetzelfde tempo als in de eerste set stond Bertens geen game meer af en won de partij.

Derde partij
Bertens kan zich gaan opmaken voor de derde partij van de ontmoeting in Bratislava, zondagmiddag tegen Cepelova. Vervolgens spelen Hogenkamp en Sramkova de vierde enkelpartij.

Het Fed Cup-duel tussen Oranje en Slowakije wordt in principe afgesloten met de dubbelpartij tussen de koppels Cindy Burger/Arantxa Rus en Kristina Kucova/Cepelova.

Slowakije mist de geblesseerde kopvrouw Dominika Cibulkova, de nummer vier van de wereld. (FOX Sports/ANP)