Samenvatting Chelsea - Tottenham Hotspur

Chelsea FA Cup-finalist na spectaculaire zege op Spurs

22 april 2017
Chelsea heeft zich zaterdagavond als eerste club geplaatst voor de finale van de FA Cup. The Blues waren in een zinderende wedstrijd op Wembley te sterk voor Tottenham Hotspur: 4-2.

Antonio Conte hield aanvankelijk enkele vaste krachten, waaronder Eden Hazard, aan de kant bij Chelsea. De Nederlander Nathan Aké had een basisplaats. 

Chelsea en Tottenham schotelden het publiek een uiterst vermakelijk duel voor. Willian opende al vroeg de score uit een vrije trap en even later maakte Harry Kane gelijk. Willian zorgde er vanaf de stip voor dat Chelsea met een voorsprong de rust in ging (2-1).

Vlak na de pauze bracht Dele Alli de spanning weer helemaal terug in de wedstrijd (2-2). Conte greep in en liet Hazard en Diego Costa invallen. De wissel wierp zijn vruchten af: Hazard schoot Chelsea een kwartier voor tijd weer op voorsprong tegen de Spurs, waar Vincent Janssen de hele wedstrijd op de bank bleef. Nemanja Matic deelde vervolgens de absolute genadeklap uit: hij pegelde de 4-2 in de kruising.

 

Zondag maken Arsenal en Manchester City uit wie op 27 mei op Wembley mag strijden met Chelsea om de FA Cup. (FOX Sports

Arsenal - Manchester City is zondag 23 april om 16.00 uur LIVE te zien op FOX Sports.