Samenvatting FC Utrecht - Roda JC

Labyad bezorgt FC Utrecht late zege op stug Roda

23 april 2017
FC Utrecht leek zich lang stuk te lopen op een muur van Roda JC-spelers, maar in de slotfase hielp Zakaria Labyad de Domstedelingen alsnog aan drie punten: 1-0.

De rolverdeling voor rust was duidelijk: Roda groef zich in, terwijl Utrecht - vruchteloze - aanvallen opzette. De ploeg van Erik ten Hag liep daarbij echter voortdurend in de Limburgse trechter, toonden ook de gemiddelde posities van beide ploegen aan.

Ook na rust stuitte Utrecht lange tijd op een geel-zwarte muur. Gyrano Kerk was het dichtst bij een treffer, met een schot op de paal na een fraaie actie. Aan de andere kant stond David Jensen zijn mannetje op een inzet van Mikhail Rosheuvel.

Toen Chris Kum acht minuten voor tijd een schot(je) van Kerk van de doellijn haalde, leek de wedstrijd te eindigen zoals hij begonnen was. Maar drie minuten voor tijd zorgde Labyad alsnog voor de bevrijding.

De middenvelder, die Nacer Barazite op de bank hield, krulde een vrije trap achter Roda-doelman Benjamin van Leer en sleepte zo een zwaarbevochten zege uit het vuur voor zijn ploeg. (FOX Sports)