Eythora Thorsdottir
Eythora Thorsdottir - © Pro Shots

EK-zilver en brons voor Thorsdottir

23 april 2017
Eythora Thorsdottir heeft tijdens de Europese kampioenschappen turnen in het Roemeense Cluj een zilveren en een bronzen medaille veroverd op de onderdelen balk en vloer.

Op de toestelfinale van de balk kwam de achttienjarige turnster uit Portugaal tot een score van 14,066 punten. Olympisch kampioene Sanne Wevers belandde met een score van 13,341 naast het podium.

Thorsdottir zette een beheerste oefening neer met een moeilijkheidsgraad van 5,6. Het goud ging naar de Roemeense Catalina Ponor (14,566).

Elegante
Thorsdottir kwam op vloer tot een score van 13,700 punten. Daarmee verbeterde ze haar score van 13,366 punten in de kwalificatie, waarmee ze als vijfde tot de finale was toegelaten. De jury gaf Thorsdottir voor haar elegante oefening een 5,5 voor de moeilijkheidsgraad en een 8,3 voor de uitvoering.

De Nederlandse moest alleen Angelina Melnikova uit Rusland (14,100 punten) en Elissa Downie uit Groot-Brittannië (14,066) voor zich dulden.

Wevers
Wevers eindigde op de vijfde plaats. Bij haar kwalificatie voor de toestelfinale maakte Wevers nog indruk met een score van 14,300. Hierdoor was de 25-jarige turnster uit Oldenzaal als tweede geplaatst.

In de finale wankelde ze echter geregeld en moest ze vaak corrigeren, vooral bij de eerste elementen. Hierdoor blijft Wevers, die op haar favoriete onderdeel behalve olympisch goud ook al WK-zilver behaalde, zonder Europees eremetaal. (FOX Sports/ANP)

Van Gelder wint goud bij rentree

18 juni 2017
Van Gelder wint goud bij rentree
Yuri van Gelder heeft bij zijn rentree de Nederlandse titel op het onderdeel ringen gepakt. Het was zijn eerste wedstrijd nadat hij op de Olympisch...