Samenvatting Sparta Rotterdam - ADO Den Haag

ADO Den Haag speelt zich veilig ten koste van Sparta

23 april 2017
ADO Den Haag speelt volgend seizoen opnieuw in de Eredivisie. De residentieclub won bij het tegen degradatie knokkende Sparta en kan niet meer worden achterhaald door de staartploegen.

Alfons Groenendijk heeft daarmee de comeback van de Hagenaars op geweldige wijze gestalte gegeven. De trainer, die in februari de bijna failliete boedel overnam van de opgestapte Zeljko Petrovic, pakte sinds zijn aanstelling vijftien punten in tien duels.

ADO presteert de laatste weken zo goed, dat de gevarenzone definitief verlaten werd. Na 25 speelrondes stonden de Hagenaars nog laatste en respectievelijk negen en zes punten achter op Sparta en N.E.C.

Tegen Sparta, dat zestiende staat en twee punten achterstand houdt op nummer vijftien Roda JC, brak Abdenasser El Khayati de ban. En hoe. De in de winterstop gekomen middenvelder schoot in minuut tien de bal schitterend in de kruising, van een meter of twintig afstand.

Het was El Khayati's derde in zijn laatste vijf Eredivisie-duels. En niet alleen hij is productiever geworden bij ADO.

In de tweede helft zette Sparta flink aan, maar ADO was in de counter levensgevaarlijk. Uiteindelijk kwam de overwinning niet meer in de problemen voor ADO, dat zich rustig kan gaan voorbereiden op de laatste competitieduels, die zelfs nog deelname aan de play-offs voor Europees voetbal kunnen opleveren. (FOX Sports)