Samenvatting Vitesse - Feyenoord

Feyenoord zet reuzenstap naar titel tegen mat Vitesse

23 april 2017
De bekerfinale wierp zijn schaduw vooruit bij Vitesse - Feyenoord. De Arnhemmers legden de koploper met het oog op die kraker weinig in de weg: 0-2.

Schorsingen of blessures voorkomen was prioriteit nummer één bij Vitesse, dat volgende week zondag tegen AZ aantreedt in de eindstrijd. Henk Fraser wond daar voor aanvang ook geen doekjes om.

Omdat Feyenoord wél koste wat het kost wilde winnen in Arnhem, ontspon zich een kat-en-muisspel tussen beide ploegen. De Rotterdammers zaten binnen tien minuten op rozen, dankzij de 0-1 van Nicolai Jørgensen. 

De Deense topschutter tikte simpel binnen, nadat de rebound van een schot van Jens Toornstra voor zijn voeten viel. Een kleine twintig minuten later was het wederom raak voor Jørgensen, die Eloy Room klopte met een kopbal bij de tweede paal: 0-2.

Nicolai Jørgensen opent de score | Pro Shots

De zege kwam na rust niet meer in gevaar. Vitesse drong weliswaar meer aan, maar behoudens een puntertje van Milot Rashica dat Brad Jones tot een uiterste krachtsinspanning dwong, kwam Feyenoord niet in de problemen.

De weg naar de eerste landstitel sinds 1999 ligt daarmee wijd open voor de Rotterdammers. Feyenoord speelt nog tegen Excelsior en Heracles Almelo, een tweetal wedstrijden dat normaliter zes punten oplevert. (FOX Sports)