Kiki Bertens
Kiki Bertens - © ANP

Bertens zet Fed Cup-team op voorsprong

23 april 2017
Kiki Bertens heeft zondag ook haar tweede enkelspelpartij in de Fed Cup-confrontatie met Slowakije gewonnen. Ze won eenvoudig van Jana Cepelova: 6-3, 6-3.

De 25-jarige kopvrouw van de Nederlandse tennissters was slagvaardig in de eerste set en liep in het tweede bedrijf meteen uit naar een 3-1-voorsprong.

Bij die stand sloeg de vermoeidheid bij de Wateringse toe, die een dag eerder in Bratislava ook al Rebecca Sramkova had verslagen (6-1, 6-3).

Daarmee had ze Oranje weer op gelijke hoogte gebracht in de strijd om een plek in de wereldgroep van de Fed Cup, nadat Richèl Hogenkamp in de openingspartij kansloos ten onder was gegaan. Cepelova wist toen wel te winnen (6-3, 6-2).

Dubbelspel
Bij 3-1 op eigen service wist Bertens zondag niet door te drukken en liet Cepelova zelfs terugkomen naar 3-3. Daarna herpakte de nummer twintig van de mondiale lijst zich en kon de wedstrijd bij 5-3 uitserveren.

Hogenkamp kan de confrontatie later op zondag beslissen door Kristina Kucova te verslaan. Mocht dat niet lukken, dan moet het dubbelspel de beslissing brengen. Die gaat in principe tussen de koppels Cindy Burger/Arantxa Rus en Kristína Kucova/Jana Cepelova. (FOX Sports/ANP)