Arina Sabalenka wordt op handen gedragen na haar zege
Arina Sabalenka wordt op handen gedragen na haar zege - © ANP

Wit-Rusland naar finale Fed Cup

23 april 2017
Wit-Rusland heeft zich zondag als eerste land geplaatst voor de finale van de Fed Cup. Arina Sabalenka besliste de ontmoeting met Zwitserland in Wit-Russisch voordeel: 3-2.

Sabalenka won haar tweede enkelspelpartij tegen Viktoria Golubic in drie sets: 6-3, 2-6, 6-4. Eerder verloor ze nog van de Zwitserse kopvrouw Timea Bacsinszky (4-6, 5-7).

Aliaksandra Sasnovitsj had de gastvrouwen in Minsk eerder op zondag op voorsprong gezet door Bacsinszky te verslaan: 6-2, 7-6 (2).

In het dubbelspel, waarmee de ontmoeting werd afgesloten en dat enkel nog voor de vorm werd gespeeld, redden Belinda Bencic en Martina Hingis de eer voor Zwitserland. Ze overklasten Olga Govortsova en Vera Lapko met 6-0, 6-1.

Wit-Rusland had zich voor de halve finales geplaatst door de Nederlandse tennissters eerder in Minsk met 4-1 te verslaan. Oranje handhaafde zich zondag in de wereldgroep met winst op Slowakije: 3-1.

De andere finalist komt uit de confrontatie tussen de Verenigde Staten en Tsjechië. Die ontmoeting is vooralsnog in evenwicht (1-1). (FOX Sports/ANP)