Samenvatting Arsenal - Manchester City

Arsenal via Manchester City naar finale FA Cup

23 april 2017
De finale van de FA Cup gaat dit seizoen tussen Chelsea en Arsenal. De ploeg van de zwaar bekritiseerde Arsène Wenger bleek zondag in de halve finale op Wembley pas na een verlenging te sterk voor Manchester City: 2-1.

Zo blijft Wenger toch nog uitzicht houden op een hoofdprijs dit seizoen.

De Fransman, die flink onder vuur ligt bij de eigen fans, zou na dit jaar wel eens kunnen vertrekken bij Arsenal. Met een FA Cup kan hij wellicht met een goed gevoel afscheid nemen van de club die hij groot maakte.

Afgekeurd
City mocht zich overigens best beklagen, want in de eerste helft werd een loepzuivere goal afgekeurd. Volgens de arbitrage was de voorzet van Leroy Sané achter de achterlijn geweest, maar een herhaling bewees dat dat niet het geval was. Het resultaat was dat de intikker van Sergio Agüero, onterecht, niet telde.

De Citizens kwamen alsnog op voorsprong. Agüero rondde in de 52ste minuut na een counter koel af. Nacho Monreal maakte negen minuten later weer gelijk.

In de verlenging lette Alexis Sánchez, uitgerekend de aanvaller die een slechte relatie zou hebben met Wenger en weg zou willen, het best op. De Chileen reageerde attent op een gekraakt schot en schoot van dichtbij hard binnen: 2-1.

Guardiola
Arsenal hield stand in het restant van de extra tijd, waardoor de Gunners op zaterdag 27 mei tegen Chelsea mogen in de FA Cup-finale op Wembley.

Wenger kan dus nog een hoofdprijs bijzetten in de kast van Arsenal. De FA Cup zal gezien worden als een troostprijs, aangezien de Londenaren de beker ook al in 2014 en 2015 grepen.

De Franse trainer kan hoe dan ook stellen dat hij in ieder geval eremetaal bijschreef dit seizoen. City-coach Josep Guardiola, die ook niet meer actief is in de Champions League en eigenlijk eveneens geen kans meer maakt op de Engelse landstitel, kan dat niet zeggen. (FOX Sports)