Mookie Betts en Xander Bogaerts
Mookie Betts en Xander Bogaerts - © ANP

Bogaerts, Benintendi en Betts goud waard voor Red Sox

24 april 2017
Boston Red Sox heeft zondag Baltimore Orioles met 6-2 verslagen. Xander Bogaerts had met twee honkslagen en twee gescoorde punten een flink aandeel in de zege.

Door de overwinning voorkwamen de Sox een sweep. De Orioles hadden vrijdag en zaterdag namelijk wel gewonnen van de ploeg uit Boston.

Zondag stal rookie Andrew Benintendi de show met vijf honkslagen in vijf slagbeurten. De linksvelder was een plaag voor de werpers van de Orioles en kwam een keer over de thuisplaat.

Dat was te danken aan Mookie Betts. ​Mookie Monster​ sloeg een homerun in de eerste inning met Bogaerts en Benintendi op de honken voor een 3-0 voorsprong. Een worp later kwam er gelijk een punt bij, door een homerun van Hanley Ramirez.

 

In de zesde inning zorgde het tandem Bogaerts-Benintendi voor het zesde punt van de Red Sox. Met de Nederlander op het tweede honk wist Benintendi de bal tegen het scorebord in het rechtsveld te slaan.

Dankzij het goede spel van de Killer B's kwam de overwinning niet meer in gevaar voor de Sox, die maandag een rustdag hebben. De Orioles ontvangen in Oriole Park divisiegenoot Tampa Bay Rays. (FOX Sports)