Maurits Hendriks
Maurits Hendriks - © Pro Shots

Hendriks door als technisch directeur NOC*NSF

24 april 2017
Maurits Hendriks blijft technisch directeur van NOC*NSF. Dat meldt de sportkoepel maandag.

De 56-jarige Hendriks wordt verantwoordelijk voor de beleidsontwikkeling in de topsport en de prestatieontwikkeling van de topsporters. 

Hendriks was tot voor kort technisch directeur én chef de mission. NOC*NSF liet in maart al weten dat de twee functies gescheiden worden. Hendriks had bij de Spelen in Londen (2012), Sotsji (2014) en Rio (2016) de functie van chef de mission.

Chef de mission
Het was al bekend dat Jeroen Bijl bij de Olympische Spelen van volgend jaar in Zuid-Korea chef de mission van de Nederlandse sporters is. Wie die functie bij de Zomerspelen van 2020 in Tokio gaat uitvoeren, is nog niet bekend.

"Samen met de technisch directeuren en bondscoaches van de sportbonden gaan we de volgende stap zetten op weg naar de top tien in de wereld", aldus Hendriks.

Herstructurering
Na de Spelen van Sotsji concludeerde NOC*NSF dat de organisatie van de afdeling Topsport aangepast moest worden om mee te kunnen blijven doen met de beste landen. Toen werd afgesproken om na Rio te beginnen met die 'herstructurering'.

Gerard Dielessen, algemeen directeur NOC*NSF: "Maurits is bij uitstek in staat om samen met ons eigen begeleidingsteam en dat van de sportbonden te zorgen voor optimale mogelijkheden voor onze topsporters om zich verder te ontwikkelen." (FOX Sports/ANP)