Peter Hyballa
Peter Hyballa - © FOXSports.NL

N.E.C. zet Peter Hyballa op straat

24 april 2017
N.E.C. heeft Peter Hyballa ontslagen, bevestigt de Nijmeegse club. De Gelderse ploeg reeg de afgelopen weken de nederlagen aaneen en is daardoor afgezakt naar de zeventiende plaats in de Eredivisie.

Hyballa verloor de laatste twaalf van de dertien wedstrijden met zijn ploeg, die vermoedelijk veroordeeld wordt tot het spelen van nacompetitieduels. Zaterdag ging N.E.C. onderuit in het cruciale thuisduel met Excelsior, 0-1.

Het is nog onbekend wie Hyballa opvolgt. Tevens is nog onduidelijk wat er gebeurt met de rest van de technische staf, geeft de club aan tegenover FOX Sports. De selectie heeft maandag een vrije dag, het is nog de vraag wie er dinsdag voor de groep staat.

Algemeen directeur Bart van Ingen spreekt van 'een ontzettend zwaar besluit.' "Hij heeft er alles aan gedaan om betere resultaten te behalen, maar we zien geen uitgangspunten meer voor verbetering in het proces om een langer verblijf in de Eredivisie te realiseren. Er telt dan maar één belang en dat is het algemeen belang van N.E.C." 

Na de nederlaag tegen Excelsior sprak Hyballa een woedende menigte toe. Tevens liet hij die dag weten dat hij zelf nooit de handdoek zou gooien. Eerder opperde N.E.C. het idee om een ervaren trainer naast de Duitser op de bank te zetten, een voorstel dat de oefenmeester zelf niet zag zitten. De Nijmegenaren spelen nog tegen AZ en sc Heerenveen.

Hyballa werd in de zomer aangesteld bij N.E.C. Hij volgde Ernest Faber op, die naar FC Groningen vertrok.

“Ik wens N.E.C. het allerbeste toe in de toekomst en hoop dat de club zich handhaaft in de Eredivisie", laat Hyballa weten op de clubsite. (FOX Sports)