FC Emmen
FC Emmen - © Pro Shots

Ontknopingen in de Jupiler League naderen

28 april 2017
De hoofdprijs van de Jupiler League werd vorige week uitgedeeld aan VVV-Venlo. Daarmee zijn alle prijzen nog niet vergeven. Want de strijd om de plaatsen in de Jupiler Play-Offs is nog in volle gang. En onderin kan er ook een beslissing vallen.

Achilles'29 eruit?
Om te beginnen met de degradatiestrijd, voor Achilles'29 wordt het een belangrijke avond. Als de Groesbekers tegen De Graafschap een slechter resultaat behalen dan concurrent FC Dordrecht tegen FC Emmen, zal de hekkensluiter degraderen naar de Tweede Divisie. Het gat tussen beide staartploegen bedraagt nu drie punten. 

Competitietoetje
Dan het competitietoetje. In totaal doen er acht teams uit de Eerste Divisie hieraan mee. SC Cambuur – kampioen van periode 4 - en Helmond Sport – dat het doorgeschoven ticket van VVV in periode 2 kreeg – zijn al zeker van deelname.

De zes hoogst overgebleven ploegen in de stand, met uitzondering van Jong Ajax en Jong PSV, nemen de andere plekken in. FC Volendam, MVV Maastricht, FC Almere City en NAC Breda, momenteel de nummers vijf tot en met acht op de ranking, mogen nog dromen van de Eredivisie: zij doen ook in ieder geval mee aan de play-offs.

Wat blijft er over?
Ook de teams die negende en tiende worden plaatsen zich voor de play-offs. Die plekken worden momenteel bezet door FC Emmen en FC Eindhoven. Beide ploegen hebben 52 punten. RKC Waalwijk (50 punten) en De Graafschap (49) zijn echter ook nog in de race voor die laatste twee tickets.

FC Emmen gaat vrijdag op bezoek bij laagvlieger FC Dordrecht, FC Eindhoven heeft het op papier lastiger met een uitduel bij Cambuur. RKC, dat Fortuna Sittard ontvangt, staat uiteraard te trappelen om van een mogelijke uitglijder van hun provinciegenoten te profiteren. Uiteraard geldt dit ook voor De Graafschap, dat Achilles’29 op bezoek krijgt.

Na de reguliere competitie
Op 8 mei gaat de eerste promotieronde van start. Als de huidige volgorde op de ranglijst de eindstand wordt, zien de Jupiler Play-Offs er zo uit. (FOX Sports)

Gerelateerd