Robin van Persie
Robin van Persie - © FOXSports.NL

Turkse beker ideaal medicijn voor kwakkelende Van Persie

26 april 2017
2017 is nog niet bepaald het jaar van Robin van Persie. In de afgelopen twee maanden scoorde de aanvaller van Fenerbahçe maar één keer. In het bekertoernooi liet hij zich, op meerdere manieren, wel gelden.

Fenerbahçe, derde in Turkije, speelt woensdag in de halve finale van de beker tegen Basaksehir. Voor de kwakkelende Van Persie is de ontmoeting met de verrassende nummer twee van de competitie een ideale mogelijkheid om weer eens te schitteren. De laatste twee keer dat hij van trainer Dick Advocaat een kans kreeg in de beker gingen niet onopgemerkt voorbij.

In januari maakte Van Persie er twee tijdens de 3-0 zege op Amedspor, dat uitkomt op het derde niveau. Een paar weken later maakte hij de enige treffer in de immer heetgebakerde ontmoeting met rivaal Besiktas.

Tong uitsteken
Het was een duel met een staartje. Van Persie lag in de clinch met tegenstanders Oguzhan Özyakup en Dusko Tosic en stak zijn tong uit naar Besiktas-fans, waardoor hij twee duels werd geschorst.

Uiteraard hoopt de oud-speler van Feyenoord, die niet meedeed in de dubbele kwartfinale tegen Kayserispor, dat hij zich tegen Basaksehir weer op een positieve manier kan manifesteren. Ook omdat Van Persie dan niet onder hoeft te doen voor zijn oude Arsenal-makker Emmanuel Adebayor, die tegenwoordig in de spits speelt bij Basaksehir.

Aan de lopende band
In tegenstelling tot Van Persie scoort Adebayor wel aan de lopende band. De Tongolees loopt één op één in zijn laatste zes duels.  (FOX Sports)

De halve finale tussen Basaksehir en Fenerbahçe is vanaf 19.40 uur LIVE te zien op FOX Sports 6.