Jonathan Schoop
Jonathan Schoop - © ANP

Schoop belangrijk tijdens knappe comeback Orioles

25 april 2017
Baltimore Orioles blijft indruk maken in de American League East. De ploeg van Jonathan Schoop draaide tegen Tampa Bay Rays een 1-3 achterstand om in een 6-3 overwinning.

Schoop, de op Curaçao geboren tweedehonkman, was zelf belangrijk met een homerun en twee binnengeslagen punten.

Homeruns
De homer van Schoop was een van de drie maximale scores die Tampa-ace Chris Archer om zijn oren kreeg. Een wereld van verschil met zijn eerste vier wedstrijden van het seizoen, waarin hij geen enkele homerun toestond.

De rakken klappen van Schoop, Hyun Soo Kim en Adam Jones waren nodig ook, nadat de Rays in het vierde bedrijf op een 1-3 voorsprong waren gekomen. Twee innings later sloegen Hyun Soo Kim en Schoop in opeenvolgende slagbeurten toe: 3-3.

Jones sloeg de bal even later over de hekken met een man op de honken, waarna Schoop in de achtste inning met een sacrifice fly de eindstand op het bord zette.

Seizoenstart
De koploper van de American League East heeft met dertien zeges en vijf nederlagen de beste seizoenstart ooit. New York Yankees, dat maandag niet in actie kwam, volgt op de tweede plaats (11-7).

De Yankees - nog zonder de geblesseerde Didi Gregorius - treffen dinsdagnacht aartsrivaal Boston Red Sox, de ploeg van Xander Bogaerts. (FOX Sports)

De wedstrijd tussen Boston Red Sox en New York Yankees zie je in de nacht van dinsdag op woensdag om 01.00 uur op FOX Sports 6