Hans van Breukelen
Hans van Breukelen - © Pro Shots

Van Breukelen wil snel ideale kandidaat presenteren

25 april 2017
Technisch directeur Hans van Breukelen van de KNVB hoopt eind deze week zijn ideale kandidaat voor het bondscoachschap van het Nederlands elftal te presteren.

De oud-doelman zegt dit dinsdag tegenover VI. Hij heeft onlangs gesprekken gevoerd met Dick Advocaat en Henk ten Cate over de opvolging van de ontslagen Danny Blind.

"Ik heb een mooie ronde gedaan en goede gesprekken gevoerd. We gaan nu alles laten bezinken'', aldus Van Breukelen. Hij noemt het onderhoud met zowel Ten Cate als Advocaat vooral respectvol. "Wat we hebben besproken, blijft onder ons. Dat doet me goed. We gaan als professionals met elkaar om.''

Ten Cate
Ten Cate liet afgelopen weekend al weten dat hij in Abu Dhabi een langdurig gesprek, in twee sessies van vier uur, heeft gevoerd met Van Breukelen.

"Ja, ik ben geïnteresseerd en wacht nu rustig af. De KNVB neemt contact met me op", zei de voormalige trainer van onder meer Go Ahead Eagles, Sparta, Vitesse, NAC en Ajax. Hij hoopt eind deze maand met zijn huidige club Al-Jazira kampioen te worden van de Verenigde Arabische Emiraten.

Advocaat
De technisch directeur van de KNVB is ook twee dagen bij Advocaat op bezoek geweest bij zijn Turkse club Fenerbahçe. De Haagse trainer was vorig jaar kortstondig assistent van Blind bij Oranje, maar vertrok toen hij in Turkije aan de slag kon.

Van Breukelen weigert een voorkeur uit te spreken. Dat hij twee dagen bij Advocaat was, speelt volgens hem geen rol. "Het gaat niet om mij, het gaat om wat het beste is voor het Nederlands elftal. Ik vaar mijn eigen koers en ben een open boek in de gesprekken die ik voer", aldus de oud-doelman. (FOX Sports/ANP)

Gerelateerd