Danny Makkelie
Danny Makkelie - © Pro Shots

Makkelie fluit bekerfinale tussen AZ en Vitesse

25 april 2017
Danny Makkelie is zondag de scheidsrechter in de finale van de KNVB Beker tussen AZ en Vitesse. Het is voor de 34-jarige arbiter de eerste keer dat hij de bekerfinale in Nederland mag fluiten.

Makkelie kijkt uit naar de wedstrijd. "In de competitie zijn AZ en Vitesse aan elkaar gewaagd, dat maakt het een nog spannender finale. De spelers, staf en natuurlijk ook voetbalfans kijken erg uit naar de wedstrijd. Er hangt altijd een geweldige sfeer. Ik hoop op een mooie, spannende en bovenal sportieve voetbalavond in De Kuip."

Drie jaar geleden was Makkelie al wel eens scheidsrechter bij een eindstrijd in de beker. "In 2014 floot ik de bekerfinale van Moldavië. Het ging toen tussen Sheriff Tiraspol en Zimbru Chisinau. Je merkt dan aan alles dat het een topwedstrijd gaat worden. Dat geldt nu ook voor AZ - Vitesse."

Makkelie kan zondag ook een beroep doen op videoscheidsrechter Pol van Boekel, die vanuit Hilversum toegang heeft tot alle camerabeelden uit het stadion. Hij staat in direct in contact met het arbitrale kwartet. (FOX Sports/ANP)