Borussia Mönchengladbach en Eintracht Frankfurt hopen in de DFB-Pokal het seizoen van wat extra glans te voorzien. De twee middenmoters treffen elkaar dinsdagavond in de halve finales van de Duitse beker.

Gladbach en Eintracht bivakkeren op respectievelijk de tiende en negende plaats in de Bundesliga. De ploeg uit Frankfurt heeft een voorsprong van twee punten op de concurrent. Het gat met plaats zes, goed voor Europa League-voetbal, is drie punten.

Plek zeven is óók voldoende voor Europees voetbal, mits Bayern München of Borussia Dortmund de beker wint. Maar het liefst plaatst Gladbach of Eintracht zich natuurlijk via het veroveren van de DFB-Pokal voor de Europa League.  

Treurige reeks
Beide clubs kunnen na een treurige reeks wel een succes in de beker gebruiken. Gladbach wist slechts twee van zijn laatste zeven competitieduels in winst om te zetten. Die Fohlen kregen bovendien in de laatste twee wedstrijden tegen Hoffenheim (5-3) en Borussia Dortmund (2-3) maar liefst acht tegentreffers om de oren.

Frankfurt kende afgelopen zaterdag wel een goede generale tegen FC Augsburg (3-1 winst), maar dit was pas de eerste overwinning sinds begin februari. De club leed sindsdien zeven nederlagen en moest drie keer genoegen nemen met een gelijkspel.

DFB-Pokal
In de DFB-Pokal zetten de beide ploegen hun beste beentje voor. Gladbach was te sterk voor VfB Stuttgart en Hamburger SV, terwijl Frankfurt onder meer Ingolstadt 04 uitschakelde.

Tijdens de onderlinge duels gaven Gladbach en Eintracht elkaar dit seizoen weinig toe. Beide competitiewedstrijden eindigden in een doelpuntloos gelijkspel. (FOX Sports)