Jill Roord (links) in actie tijdens het verloren Champions League-duel met Barcelona dit seizoen
Jill Roord (links) in actie tijdens het verloren Champions League-duel met Barcelona dit seizoen - © Pro Shots

Roord van FC Twente naar Bayern München

25 april 2017
Jill Roord verlaat de vrouwen van FC Twente voor Bayern München. De 20-jarige middenveldster tekent tot medio 2019 bij de Rekordmeister.

"Heel blij ben ik met deze heel mooie stap", reageert Roord op de website van FC Twente. "Vorig seizoen was er al interesse, maar toen vond ik het te vroeg. Nu heb ik het gevoel er helemaal klaar voor te zijn en ook toe te zijn aan een andere competitie en een andere omgeving."

"Dat ik vervolgens onlangs mijn 100ste competitieduel heb mogen spelen, maakt me een trotse speelster van FC Twente", ging ze verder. "Al die jaren bij de club en dan zo jong al zoveel moois meegemaakt. (...) Ik heb vier kampioenschappen en een KNVB Beker mogen vieren, daar zet ik graag een vijfde kampioenschap bij. Want hoe blij ik ook ben met deze transfer, de focus ligt bij FC Twente Vrouwen en met elkaar het maximaal haalbare uit dit seizoen halen."

"Jill is een jonge, uiterst getalenteerde aanvallende middenveldster", zegt trainer Thomas Wörle op de website van Bayern. "Ze is technisch sterk, intelligent in het veld en gevaarlijk voor de goal. Ze wil graag bij ons haar volgende stap in haar ontwikkeling maken."

Roord is een veertienvoudig international van de OranjeLeeuwinnen en dochter van van ex-prof René Roord. Bij Bayern treft ze landgenotes Vivianne Miedema en Stefanie van der Gragt. (FOX Sports)

Gerelateerd