Maria Sharapova.
Maria Sharapova. - © Pro Shots

De rentree van Maria Sharapova

26 april 2017
Maria Sharapova maakt woensdag een bewogen rentree in het profcircuit op het WTA-toernooi in Stuttgart. De Russin was vijftien maanden geschorst wegens dopinggebruik.

Het is geen toeval dat haar partij op woensdag wordt gespeeld. Sharapova's straf liep namelijk pas dinsdagnacht officieel af.

De 30-jarige Russin is met een wildcard toegelaten tot het toernooi, omdat ze geen WTA-ranking meer heeft. Hierdoor is ze afhankelijk van uitnodigingen.

Kritiek
Sharapova neemt het in de eerste ronde op tegen Roberta Vinci. De Italiaanse liet zich eerder deze week kritisch uit over de voormalig nummer één van de wereld.

"Ik vind niet dat ze een wildcard had moeten krijgen. Niet voor dit toernooi, maar ook niet voor andere toernooien", sprak Vinci tegen de BBC.

Zij is niet de enige die er zo over denkt. Ook Caroline Wozniacki, Andy Murray, Agnieszka Radwanska en Angelique Kerber uitten kritiek.

"Haar schorsing zal op een woensdag aflopen en enkele uren later zal ze al op de baan staan", aldus de Duitse nummer twee van de wereld. "Ik vind dat bizar. Bovendien is Stuttgart een Duits toernooi, ik vind dat de wildcards naar Duitse meisjes moeten gaan."

​Genoeg gestraft
WTA-directeur Steve Simon staat wel achter de keuze van de toernooiorganisatie om Sharapova een wildcard te gunnen. "Maria moet ergens beginnen", zei Steve Simon woensdag. "Het zal lang duren voordat ze weer terug aan de top is."

Volgens Simon is Sharapova lang genoeg gestraft. "In de meeste gevallen worden tennissers een half of heel seizoen geschorst. Maria moest anderhalf jaar missen."

De Russin won het WTA-toernooi in Stuttgart tussen 2012 en 2014 drie keer op rij. Genoeg reden voor toernooidirecteur Markus Günthardt om haar een wildcard te geven. "Ze heeft meegeholpen het toernooi te maken tot wat het nu is."

Sharapova en Vinci spelen woensdag de eerste avondpartij in Stuttgart. Deze zal rond 18.30 uur beginnen. De dames speelden twee keer eerder tegen elkaar, beide keren stapte de Russin als winnares van de baan. (FOX Sports)

De partij tussen Maria Sharapova en Roberta Vinci zie je woensdag LIVE op FOX Sports 4

Gerelateerd