Fabio Felline
Fabio Felline - © ANP

Felline wint proloog Ronde van Romandië

25 april 2017
Fabio Felline heeft de proloog van de Ronde van Romandië gewonnen. De Italiaan van Trek-Segafredo overbrugde dinsdag het 4,8 kilometer lange traject door de straten van Aigle in 5 minuten en 57 seconden.

Hij was twee seconden sneller dan de als laatste gestarte Brit Alex Dowsett. De Australiër Alexander Edmondson werd derde op zeven seconden.

Team LottoNL-Jumbo begon veelbelovend aan de rittenkoers door Zwitserland. De Belg Victor Campenaerts moest acht seconden toegeven en eindigde als vijfde, Primoz Roglic uit Slovenië werd zesde op negen seconden. Koen Bouwman, ook al van LottoNL-Jumbo, was met een achterstand van elf seconden op de elfde plaats de beste Nederlander.

Froome
Wilco Kelderman (16 seconden) en Robert Gesink (20 seconden) reden eveneens een goede proloog. Veel klassementsrenners fietsten in de regen.

Ook Chris Froome, tweevoudig winnaar van de Ronde van Romandië, reed op een nat wegdek. Hij besloot niet al te veel risico te nemen en gaf 22 seconden toe op Felline. Ook Richie Porte (26 seconden) en Ilnoer Zakarin (35 seconden) gingen voorzichtig de bochten in.

De Ronde van Romandië telt als vanouds veel bergen en eindigt zondag met een tijdrit over ruim 18 kilometer in Lausanne.

Nairo Quintana heeft besloten zijn titel niet te verdedigen. Hij bereidt zich in Colombia voor op de Ronde van Italië. (ANP)