WTA Stuttgart: Bertens niet opgewassen tegen Kuznetsova

WTA Stuttgart: Bertens redt het niet tegen Kuznetsova

25 april 2017
Het WTA-toernooi in Stuttgart zit er na één partij al weer op voor Kiki Bertens. Svetlana Kuznetsova was in drie sets te sterk voor de Nederlandse: 6-3, 5-7, 6-3.

De als achtste geplaatste Russin won de eerste set vrij overtuigend. In de tweede set kwam Bertens knap terug en toonde ze zelfs vlagen van haar vorm van Roland Garros 2016, toen de Wateringse de halve finale haalde.

Bertens wist in het tweede bedrijf meer punten te maken in de servicegames van Kuznetsova, plaatste een beslissende break en serveerde de set vervolgens goed uit.

Maar in de derde set kostte een aantal slordigheden haar uiteindelijk de kop. Zo profiteerde Kuznetsova onder meer van een dubbele fout van Bertens. De Russin trok de partij dankzij een break in de zesde game naar zich toe.

Gravel
Bertens boekte de eerste maanden van dit seizoen op hardcourt weinig successen, maar op haar favoriete ondergrond gravel begint ze weer een beetje te lijken op de tennisster die vorig jaar stuntte op Roland Garros.

Ze haalde in Bogota de kwartfinales en leidde het Nederlandse Fed Cup-team vorige week op het gravel in Bratislava met twee overwinningen langs Slowakije (3-2).

In Stuttgart trof ze met Kuznetsova ook een gravelspecialiste. De nummer negen van de wereld won Roland Garros in 2009. De 31-jarige Russin bracht de stand in de onderlinge ontmoetingen met Bertens weer in evenwicht (2-2).

De pupil van coach Raemon Sluiter vervolgt haar voorbereiding op het Grand Slam-toernooi van Parijs in Madrid. Ze heeft de komende weken ook de toernooien van Rome en Neurenberg nog op haar programma staan. In de Duitse stad is Bertens de titelverdedigster. (FOX Sports)