Samenvatting Borussia Mönchengladbach – Eintracht Frankfurt

Hrgota schiet Eintracht Frankfurt naar bekerfinale

25 april 2017
Uitgerekend Branimir Hrgota heeft Eintracht Frankfurt dinsdagavond naar de Duitse bekerfinale geschoten. Tegen zijn ex-club Borussia Mönchengladbach zorgde hij voor de beslissing in de penaltyreeks.

Na 90 en 120 minuten was de stand 1-1, waardoor strafschoppen noodzakelijk waren. Guillermo Varela miste het eerste matchpoint na een misser van Andreas Christensen, maar Hrgota profiteerde daarna wel van het falen van Djibril Sow, die Lukás Hrádecky op zijn weg vond (6-7).

De bezoekers hadden in de eerste helft het betere van het spel en namen na een kwartier de leiding. Een voorzet van Timothy Chandler werd door Taleb Tawatha bij de tweede paal op fraaie wijze achter doelman Yann Sommer geschoten.

Randje buitenspel
Gladbach leek met een achterstand aan de thee te gaan, maar vlak voor het rustsignaal sloeg Jonas Hofmann op randje buitenspel toe, na een doorkopbal van André Hahn.

In de tweede helft nam de spanning toe en was er van goed voetbal amper sprake. Eintracht-keeper Hrádecky moest een kwartier voor tijd nog wel handelend optreden bij een schot van Lars Stindl.

Een verlenging bleek noodzakelijk en ook daarin hielden Gladbach en Eintracht elkaar in evenwicht. In de penaltyreeks velde Hrgota het vonnis over zijn ex-club.

Eintracht Frankfurt bereikte zo voor de zevende keer de eindstrijd om de DFB-Pokal en treft daarin Bayern München of Borussia Dortmund. (FOX Sports)