Anouk Hoogendijk en Daphne Koster
Anouk Hoogendijk en Daphne Koster - © FOXSports.NL

Boegbeelden Koster en Hoogendijk nemen afscheid van Ajax Vrouwen

26 april 2017
Daphne Koster (36) en Anouk Hoogendijk (31) stoppen met voetballen. De speelsters van Ajax zetten na dit seizoen een punt achter hun carrière.

Daphne Koster werd in haar loopbaan zes keer landskampioen, speelde 139 keer in Oranje en ging een buitenlands avontuur aan bij het Amerikaanse Sky Blue FC.

“Het was voor mij een moeilijke keuze. Uiteindelijk heeft het puur met gevoel te maken”, zo vertelt Koster op Ajax.nl. “Nu speel ik nog alles, maar vraag ik mezelf af: 'kan ik nog steeds doen wat gevraagd wordt?' Jarenlang heb ik veel aan de kant moeten zetten voor mijn carrière en keuzes gemaakt waar ik nu nog steeds volledig achter sta. Een bijrol zie ik niet zitten. Bovendien is het ook gewoon mooi geweest. Ik heb alles gedaan in mijn carrière en heb niet meer één doel waar ik naartoe werk.''

Toegeleefd naar dit moment
De 103-voudig international Hogendijk wilde eigenlijk vorig seizoen al stoppen. “De teleurstelling was destijds groot, want aan het einde van de rit stonden we met lege handen en door een hardnekkige bovenbeenblessure heb ik amper gespeeld.”

Dit seizoen is alles anders voor de voormalig speelster van FC Utrecht, Bristol en Arsenal. “Ik speel lekker, de sfeer is uitstekend en de prestaties van het team zijn ook goed. Toch heb ik uiteindelijk wel naar dit moment toegeleefd. Voor sommigen komt het misschien als een verrassing, maar ik voel gewoon aan alles dat dit vooral een heel mooi moment is om te stoppen.'' (FOX Sports)

Gerelateerd