Arjen Robben vs. Marco Reus
Arjen Robben vs. Marco Reus - © FOXSports.NL

Bayern München en Borussia Dortmund weer op herhaling

26 april 2017
Bayern München en Borussia Dortmund treffen elkaar woensdagavond voor het zesde opeenvolgende jaar in de DFB-Pokal.

In 2012 begon de tweestrijd in de Duitse beker met een memorabele finale. BVB declasseerde daarin Bayern met liefst 5-2. Robert Lewandowski maakte een hattrick tegen zijn huidige werkgever.

Robben
Ook in de jaren die volgden zorgde Der Klassiker regelmatig voor gespreksstof. Na een 1-0 zege van Bayern in de kwartfinales in 2013 – doelpunt Arjen Robben – volgde in 2014 opnieuw een eindstrijd tussen de twee kemphanen.

Bayern München trok pas na verlenging aan het langste einde (2-0), met opnieuw een hoofdrol voor Arjen Robben. De Nederlander maakte na 107 minuten de bevrijdende treffer. Thomas Müller maakte het karwei daarna definitief af.

Maar wellicht was het allemaal anders gelopen als het doelpunt van Mats Hummels, toen nog in dienst van BVB, was goedgekeurd door de arbitrage. De centrale verdediger zag zijn kopbal halverwege de tweede helft achter de lijn weggewerkt worden door Dante.

Uitglijders
De revanche kwam een seizoen later toen Dortmund in de halve finale na strafschoppen te sterk bleek. Vooral de uitglijders van Philipp Lahm en Xabi Alonso zorgden voor opwinding. Mario Götze en Manuel Neuer misten vervolgens ook.

Vorig jaar waren de rollen weer omgedraaid. Der Rekordmeister won de DFB-Pokal na penalty’s. Douglas Costa schoot de beslissende binnen.

De stand na vijf onderlinge ontmoetingen is dus 3-2 in het voordeel van Bayern München. Borussia Dortmund is er alles aan gelegen om die stand weer gelijk te trekken. (FOX Sports)