FOX Sports
FOX Sports - © FOXSports.NL

FOX Sports Eredivisie doorbreekt grens van 900.000 abonnees

26 april 2017
FOX Sports Eredivisie heeft deze week de grens van 900.000 abonnees doorbroken. Niet eerder in het 9-jarige bestaan van de zender is het live Eredivisie voetbal beschikbaar geweest in zoveel huishoudens.

Sinds de start van het voetbalseizoen profiteren voetballiefhebbers massaal van de prijsdaling voor FOX Sports Eredivisie bij tv-aanbieders als KPN, Caiway, Delta en T-Mobile.  

Frank Rutten, directeur FOX Sports: “FOX Sports Eredivisie is er altijd en voor iedereen die van ons nationale voetbal houdt. Samen met de Eredivisie-clubs is het onze missie om zoveel mogelijk mensen het Nederlandse voetbal te laten beleven, met alle clubs en hun helden. De enorme groei tijdens dit seizoen, waarbij nu de grens van 900.000 abonnees is overschreden, laat zien dat we daarin uitstekend op weg zijn.”

Explosieve groei
De explosieve groei van FOX Sports Eredivisie is het gevolg van de introductie van een nieuw samenwerkingsmodel met veertien tv-aanbieders zoals onder anderen KPN, T-Mobile, Caiway en Delta. Hierdoor profiteert de consument sinds de start van dit seizoen van aanzienlijk lagere prijzen voor FOX Sports Eredivisie.

Frank Rutten: “We willen alle Eredivisie fans bedanken voor hun steun dit jaar en blijven ons samen met onze distributiepartners de komende jaren inzetten om de populairste competitie van Nederland toegankelijk te maken voor zoveel mogelijk mensen, ongeacht welke tv-aanbieder men heeft. Het doel voor komend seizoen is om de mijlpaal van 1 miljoen abonnees te bereiken. En dat gaat lukken.”

Kijkcijfers: explosieve groei 2016/17
Met nog twee speelrondes te gaan laten de kijkcijfers van FOX Sports Eredivisie dit seizoen een stijging zien van 32 procent ten opzichte van 2015/2016. Die positieve ontwikkeling is een rechtstreeks gevolg van de sterk gegroeide beschikbaarheid van FOX Sports in de Nederlandse huishoudens sinds 1 augustus. (FOX Sports)


Gerelateerd