De KNVB herkent zich niet in de uitspraken van Henk ten Cate over de stukgelopen onderhandelingen voor de vacature van bondscoach van het Nederlands elftal.

"Die baan is mij maandagavond toegezegd", zegt de Amsterdammer woensdag in De Telegraaf. "Maar ik heb besloten dat niet te doen."

Benoeming
Volgens Ten Cate staat nog niet de hele KNVB achter zijn benoeming. "En als je zo'n verantwoordelijke baan aanneemt, is dat essentieel, anders wordt het geen succes."

"De KNVB herkent zich niet in de publiciteit van vanochtend rond de vacature voor de bondscoach'', reageert een woordvoerder van voetbalbond. "Maar we reageren verder niet."

Zo blijft het onduidelijk hoe de afgelopen dagen de onderhandelingen over de opvolging van de vorige maand ontslagen Danny Blind zijn verlopen. Vaststaat dat technisch directeur Hans van Breukelen zaterdag in Abu Dhabi uitvoerig met Ten Cate, die daar trainer van Al-Jazira is, heeft gesproken.

Advocaat
De oud-doelman reisde vervolgens naar Istanbul voor een onderhoud met Dick Advocaat, die daar Fenerbahçe onder zijn hoede heeft. Van Breukelen vertelde vervolgens dat hij waarschijnlijk eind deze week duidelijkheid zou scheppen over de nieuwe bondscoach.

Ten Cate beweert dat Van Breukelen hem maandagavond de functie al heeft toegezegd. Een dag later zou de technisch directeur hem opnieuw hebben gebeld om te vertellen dat de KNVB toch meer bedenktijd nodig heeft. Dat was voor Ten Cate reden om zich terug te trekken. (FOX Sports/ANP)


Gerelateerd