Felipe Melo in het nauw
Felipe Melo in het nauw - © Pro Shots

Felipe Melo beleeft angstige momenten bij Peñarol

27 april 2017
De spelers van Palmeiras beleefden woensdag angstige momenten na hun zege op het Uruguayaanse Peñarol in de Copa Libertadores.

Het Braziliaanse team van trainer Eduardo Baptista stond bij rust met 2-0 achter, maar won uiteindelijk met 2-3 en verzekerde zich daarmee nagenoeg van een plek in de volgende ronde van het toernooi.

Na het laatste fluitsignaal richtten de voetballers van Peñarol zich op doelman Fernando Prass en middenvelder Felipe Melo. Melo had spelers van Peñarol tijdens hun eerdere confrontatie in Sao Paulo beticht van racisme, en aangegeven revanche te nemen als ze elkaar weer zouden treffen.

Vechtpartij
Op beelden is te zien dat de voormalig international in het nauw wordt gedreven. Eerst worden wat klappen uitgedeeld, waarna een grote vechtpartij ontstaat.

"Dit is betreurenswaardig. Toen we het veld af wilden, was de spelerstunnel dicht. We konden geen kant op. Het is aan onze eigen beveiligers te danken dat we uiteindelijk konden vluchten. Dit had veel erger af kunnen lopen", aldus trainer Baptista, die met Palmeiras koploper is in groep vijf met tien punten. Peñarol staat laatste met drie punten.

Felipe Melo kwam in het verleden vaker negatief in het nieuws. Hij benadeelde de Braziliaanse ploeg in de kwartfinale van het WK van 2010 tegen Nederland door opzettelijk op het bovenbeen van de op de grond liggende Arjen Robben te gaan staan. Dat leverde de oud-speler van Juventus een rode kaart op. Brazilië verloor met 2-1. (ANP)

Gerelateerd