Dick Advocaat
Dick Advocaat - © Pro Shots

Advocaat wil na 1 juni aan de slag bij Oranje

27 april 2017
Dick Advocaat begint niet voor 1 juni als bondscoach van het Nederlands elftal.

De 69-jarige trainer zei donderdag tegen de NOS dat hij eerst het seizoen bij Fenerbahçe af wil maken, en dat hij zich daarna pas op Oranje richt. Wel moet hij het met de KNVB nog over een paar details eens worden. "Het is nog niet honderd procent.''

Volgens Advocaat kan het afronden van het contract met de Turkse club (dat officieel tot 1 juli loopt) nog wel enige tijd duren, en zal hij nog zeker vijf weken in dienst zijn van Fenerbahçe.

Woensdag 31 mei heeft interim-bondscoach Fred Grim daarom vermoedelijk nog de leiding als Nederland oefent tegen Marokko. Advocaat kan dan op 4 juni debuteren in de vriendschappelijke wedstrijd tegen Ivoorkust. Vijf dagen later staat de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Luxemburg op het programma.

Gullit
Advocaat bevestigde tegen de NOS dat hij Ruud Gullit heeft benaderd voor de rol van assistent-trainer. "Ja, ik heb Ruud Gullit gevraagd. Maar hij moet eerst zelf rondkomen met de KNVB en daarna kunnen we samen bij het Nederlands elftal aan de slag. Daar ben ik blij om", zegt Advocaat.

Fenerbahçe, de KNVB en Rob Jansen (zaakwaarnemer van Advocaat) gaan om de tafel om tot een akkoord te komen. Begin volgende week hopen de partijen dat dat is gelukt.

Eerder dan 1 juni beginnen, vindt Advocaat niet netjes in de richting van 'Fener'. "Ik laat Fenerbahçe niet in de steek. Ik wil met Fenerbahçe een prijs winnen", zegt hij in het interview.

Advocaat verliet Oranje vorig jaar augustus na slechts drie maanden als assistent werkzaam te zijn geweest. Niet alle internationals zouden daarom op zijn terugkeer zitten te wachten. Volgens de toekomstige bondscoach is van een gebrek aan loyaliteit geen sprake. "Ik pak de handschoen juist op", laat hij weten. (ANP)

Gerelateerd